Új burkolatot kap a körforgalom a téren - olvasható a közleményben. Változik az arra közlekedő buszjáratok forgalma is - tették hozzá.

Közölték: szerdán 22 órától várhatóan csütörtökön hajnali 5 óráig lezárják a körforgalom északi (a Fő utcához közelebb eső) felét. Ezért a Fő utca a Jégverem utcától a Clark Ádám térig zsákutcává válik, a térre nem lehet majd kihajtani. Ebben az időszakban a Lánchíd utcából balra az Alagútba, illetve a Lánchídról balra a Lánchíd utcába ideiglenesen nem lehet majd bekanyarodni.

Csütörtökön 22 órától várhatóan pénteken hajnali 5 óráig lezárják a körforgalom déli (a Lánchíd utcához közelebb eső) felét, ezért a Lánchíd utca az Ybl Miklós tértől zsákutca lesz. Ebben az időszakban a Fő utcából balra, a Lánchíd irányába csak a közösségi közlekedés járművei hajthatnak be, az Alagút felől pedig a Fő utcába balra nem lehet majd bekanyarodni.

Pénteken 23 órától várhatóan szombaton reggel 7 óráig a teljes Clark Ádám téri körforgalmat, továbbá a Lánchidat és az Alagutat is lezárják. A Duna feletti átkelésre ebben az időszakban az Erzsébet hidat vagy a Margit hidat célszerű igénybe venni, míg a budai északi-déli irányú forgalomhoz a budai alsó rakpartot vagy a Krisztina körút, Attila út-Margit körút útvonalat érdemes választani - írta a BKK.