Érkezik a 3 ezer forintos érme

Jövő héten újabb emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank, ezúttal a Himnusz megzenésítésének 175. évfordulója az apropó. Rá egy hétre jön a Kandó Kálmán-érme.
Csernátony Csaba, 2019. június 29. szombat, 12:32
Fotó: Napi.hu - Forrás: MNB

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank emlékérme-kibocsátási programja: két újabb érme jön július elején.

A Himnusz megzenésítésének 175. évfordulójára bocsát ki a jegybank két emlékérmét, amiket Kereszthury Gábor tervezett. Az ezüstből készült érme névértéke 20 ezer forint, a színesfémből készült változaté pedig 3 ezer forint.

Egy héttel később - július 9-én - újabb emlékérme jön: Kandó Kálmán születésének 150. évfordulójára egy 2 ezer forint névértékű színesfém érmét ad ki a jegybank. A Kandó Kálmán-érmét Bitó Balázs tervezte.

Fontos, hogy a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott emlékérmék törvényes fizetőeszközök, tehát névértéken bárhol el kell azokat fogadni, de a nemesfém- és színesfém-tartalmuk, valamint a művészeti értékük miatt nem erre valók. A jegybank szerint kerülni kell az emlékérmékkel való fizetést, mert zavarja a normál pénzforgalmat. Az emlékérmék ugyanis - az egyedi kivitelezés és korlátozott példányszám mellett - pont azzal őrzik meg különleges értékközvetítő szerepüket, hogy nem vesznek részt a napi vásárlásokban.

HOZZÁSZÓLÁSOK