Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB 1948-ban adta ki az első emlékérmét és 1968 óta rendszeres az emlékérmék kibocsátása. Ennek keretében rendszeresen indít különböző témákban emlékérme-sorozatokat is. Van például olyan, amelyik a híres magyar festőknek állít emléket vagy a nemzeti emlékhelyeket mutatja be. Persze nem mindenkinek kell új hobbit választania magának, de egy-egy emlékérme beszerzése mégis örömet okozhat vagy jó ajándék lehet.

Hamarosan, szeptember 7-én is indul egy új sorozat, amely hazai jellegzetes állat- és növényfajokat mutatja be. A magyar pásztor- és vadászkutyafajták első - 2000 forint névértékű - képviselőjén pedig a magyar vizsla jelenik meg. A kutyások kedvéért ódákat lehetne zengeni az egyik legismertebb hazai vadászkutyáról, a numizmatikusok kedvéért pedig oldalakat lehetne írni az emlékérmékről és a konkrét érme tulajdonságairól. Ezeket az információkat ki-ki könnyedén megtalálhatja az interneten vagy a Magyar Pénzverő Zrt honlapján vagy a vizslákat bemutató számtalan oldal egyikén. Aki pedig kedvet kap a kutyás érmék gyűjtéséhez, az jövőre a komondoros érmére pályázhat.

Lehet vele fizetni, de nem kellene - van jobb megoldás

Itt most álljon annyi, hogy ennek az emlékérme-sorozatnak az indulása nagyszerű lehetőség arra, hogy örüljünk egy új érmének.

A vizslás forint megvásárlása nem jelent kockázatot azoknak sem, akik nem mozognak otthonosan az emlékérmék vásárlásában. Ugyanis - mint minden emlékérme - a vizslás is, törvényes fizetőeszköznek minősül. Ez azt jelenti, hogy elméletileg névértékükön (ebben az esetben 2000 forint) lehet velük fizetni.

Pontosabban elvileg lehetne, de valószínűleg egy sima vásárlásnál nagy fennakadást okozna, illetve nemesfém- és színesfém tartalma miatt nem is erre való. Viszont az MNB kötelezettséget vállal arra, hogy más törvényes fizetőeszközre bármikor átváltsa, ha meggondolná magát az érmevásárló.