Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Augusztus elején lejtőre került a forint, az euró árfolyama az akkori 325-326 forintos szintekről 330 forint fölé került és több csúcsot is megdöntött. A forintgyengülés egy sor termék árát befolyásolja, például az üzemanyagokét, de a Szerencsejáték Zrt. egyik lottójátéka is drágult.

A legkedveltebb magyarországi lottójátékoknál (ötös, hatos, skandináv) mellett van az európai lottó, az Eurojackpot, amellyel tavaly nyáron még 660 forintért, majd idén júliusban 680 forintért lehetett játszani. Most azonban már egy játékért 700 forintot kell adni.

A Szerencsejáték Zrt. ugyanis az Eurojackpot esetében egy alapjátékért 2 eurónak megfelelő összeget kér. A cég azt írta a játékleírásban, hogy az árat az MNB által meghatározott euró/forint-árfolyam heti átlaga alapján határozzák meg sávos rendszerben. A sávos rendszer biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori.

Az Eurojackpoton majdnem háromszor annyiba kerül egy játék, mint az ötös, hatos vagy skandináv lottónál, utóbbiaknál egy-egy játék egyaránt 250 forint. Az európai lottó a magasabb árért nagyobb nyereményeket ad, a főnyeremény minimális összege bruttó 10 millió euró, azaz 3,32 milliárd forint, a maximum pedig 90 millió euró, vagyis közel 30 milliárd forint. A főnyereményt nehezebb is elvinni, mint a többi lottójátéknál: az Eurojackpoton az 5+2 találat esélye 1:100 millióhoz, míg az ötös lottó esetében ez 1:44 millióhoz.

Az Eurojackpot legutóbbi - péntek esti - sorsolásán nem vitték el a főnyereményt, így a jövő héten 39 millió euróért, azaz 13 milliárd forintért lehet majd játszani.