Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rég nem látott, forgalom nélküli unalmas napja volt a forintpiacnak, sem a vállalatok, sem helyi bankok, sem külföldi szereplők nem mozgatták az árfolyamokat - számoltak be devizapiaci kereskedők a Napinak a hét első munkanapjáról. A néhány filléres napon belüli mozgás  egy-egy kötés következménye volt - tették hozzá. Hétfőn sem idehaza, sem külföldön nem került napvilágra fontos makroadat, egyetlen forintmozgató hír a miniszterelnök évadnyitó beszéde lehet volna, ám a parlamentben sem hangzott el a magyar gazdaság megítélést alapjaiban érintő új információ.

Az euró a reggeli 290,8 forintos árfolyamról a nap folyamán 291,7 forintig emelkedett, a késő délután folyamán 291 forint közelébe ereszkedett a kurzus. Dollárral 217,6-218,2 forintos sávban kereskedtek, kora este 218 alá ereszkedett vissza az árfolyam, míg svájci frank - kis kitérő után - a reggeli 237 forintos nyitóárfolyamon zárta a kereskedést. Az euró/dollár a 1,337-1,3405 sávban mozgott a nap végén visszatért a reggeli szintekre.

Az állampapírpiacon a forintpiachoz hasonlóan semmi nem történt: a referenciahozamok 0-0,06 százalékkal csökkentek, a 6 pontos csökkenés a 10 éves lejáraton ment végbe, így az 6,37 százalékra mérséklődött, a rövid oldalon a hozamok nem változtak.