Főügyészi fellebbezés a Várhegyi-ügyben

Fellebbezést nyújtott be a Pest Megyei Főügyészség (PMF) Várhegyi Attila volt kultuszminisztériumi politikai államtitkár ügyében a bírósághoz - tájékoztatta Birtalan Örkény, a PMF főügyésze az MTI-t kedden. A főügyész elmondta, hogy a PMF a fellebbezés jogi indoklását azt követően fejti ki, hogy az elsőfokú bíróság írásba foglalt ítéletét megkapta, amiből kiderül, mi vezette a bíróságot Várhegyi Attila felmentésére.
NAPI, 2001. november 13. kedd, 13:45
Fotó:

Birtalan Örkény a részletekről nem kívánt információt közölni.
Várhegyi Attila volt kultuszminisztériumi politikai államtitkár és kilenc társa ellen folyó büntetőperben a Budakörnyéki Bíróság pénteken kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében kimondta a politikus bűnösségét hanyag kezelés vétsége miatt, és ezért őt háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte.
A bíróság felmentette ugyanakkor Várhegyi Attilát az ellene vesztegetés miatt emelt vád alól, illetve felmentette a többi kilenc vádlottat is.
Az ítélet nem jogerős, miután Várhegyi Attila fellebbezett az ítélet bűnösségét megállapító része ellen. Az ügyészség háromnapi gondolkodási időt kért a fellebbezés kérdésében. Várhegyi Attila még aznap lemondott államtitkári tisztségéről.

HOZZÁSZÓLÁSOK