Eltüntetik a buszokat a Batthyány térről - erre készül az önkormányzat

Jelentősen átalakul jövőre a Batthyány tér - tudta meg az InfoRádió. Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester azt mondta, jövőre a tér buszvégállomás jellege megszűnik és egy pihenő park jön létre.
K. Kiss Gergely, 2018. december 4. kedd, 08:03
Fotó: Napi.hu

A Batthyány tér átfogó felújítása a jövő év tervei között szerepel. Nagy Gábor Tamás szerint a fővárosi önkormányzattól kapott támogatással és saját erőből, valamint lehetséges, hogy még kormányzati támogatással egy komoly felújítást végeznek majd. Az átalakítás lényege, hogy a tér buszvégállomás jellege megszűnjön - adta hírül a rádió.

"Ez egy szép, barokk hangulatú tér, szemben a Parlamenttel, és kicsit méltatlan, hogy buszok parkoljanak a tér közepén" - emelte ki a polgármester. A tervek szerint a buszok kikerülnének a térről.

A járművek a Duna part felőli részen állhatnának meg, és úgy kellene megoldani a forgalomszervezést, hogy a másik végállomáson várják meg az indulást, a Batthyány téren pedig a megállókat érintsék és továbbhajtsanak.

A politikus szerint a tervek már jóváhagyási szakaszban vannak. Ezek szerint a tér közepén modern, de a hangulathoz illeszkedő, nagy közösségi park jönne létre díszburkolatokkal, kiemelve az ott található értékeket, szobrokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK