Frekvenciát hirdet a Hírközlési Hatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala árverést hirdet a 900 megahertzes frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságra, az árverés részleteiről pénteken tartanak nemzetközi sajtótájékoztatót - közölte az NMHH csütörtökön az MTI-vel.
MTI-Eco, 2011. augusztus 4. csütörtök, 14:42
Fotó:

A tender kiírását az teszi lehetővé, hogy a héten hatályba lépett az elektronikus hírközlési törvény módosítása, ami az európai uniós előírások magyar jogba történő átültetését jelenti. Az új szabályok bővítik a fogyasztók és cégek jogait mind a telefon-, mind a mobilszolgáltatások, mind az internet-hozzáférés területén.

A frekvenciák felosztására vonatkozó keretszabályok lehetővé teszik, hogy a 900 megahertzhez (MHz) tartozó frekvenciatartományok értékesítése során a jelenleg szabad 10,8 MHz-nyi frekvenciablokkból 5 MHz-re olyan szolgáltató licitálhasson, amely eddig nem volt jelen a hazai mobilpiacon. Ha erre az összefüggő frekvenciablokkra nem érkezik az állam számára elfogadható ajánlat, akkor az teljes egészében feloszthatóvá válik a három jelenlegi szolgáltató között.

HOZZÁSZÓLÁSOK