Friss időjárás-előrejelzés: ilyen időnk lesz

Péntek délután a többnyire szakadozott felhőzet mellett az ország nagy részén legalább néhány órára kisüt a nap, a legtöbb napsütés a nyugati tájakon várható. Csapadék nem valószínű - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.
Szabó Zsuzsanna, 2019. november 1. péntek, 12:28
Fotó: Pixabay

Pénteken néhány órás napsütés mellett csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél nagyobb területen lesz élénk, Sopron térségében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű. Késő estére 3, 8 fok közé hűl le a levegő - olvasható az OMSZ előrejelzésében.

Nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és a hajnali órákban elsősorban a Dunától keletre néhol már előfordulhat eső, záporeső. A déli, délkeleti szél elsősorban a Szeged-Győr vonal széles sávjában megélénkül, emellett a Kisalföldön, illetve hajnaltól a Dél-Alföldön is néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +6 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország északkeleti harmadán csupán 5 és 9, másutt többnyire 10 és 16 fok között valószínű.

HOZZÁSZÓLÁSOK