Furcsa történet: lehet-e protekcióval oltást kapni?

Kusza történet rajzolódik ki arról, hogyan kapott koronavírus-oltást Gyöngyös polgármestere, aki nem egészségügyi dolgozó.
Komócsin Sándor, 2021. január 28. csütörtök, 09:30
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

A Mandiner arról ír, hogy információik szerint a parádi idősotthonban szervezett oltásból maradt vissza oltóanyag, ehhez jutott hozzá Hiesz György, Gyöngyös polgármestere - vette át a hírt a Népszava.

Neki az abasári körzeti orvos, Lénárt András tanácsolta, ha van még oltóanyag, akkor éljen a lehetőséggel. Felesége egy önkormányzati cég, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője állítólag szintén részesült a vakcinából.

A Maninder újságírói keresték az érintetteket is. Lénárt András, a Hiesz-család háziorvosa tagadta, hogy ő szólt volna a polgármesternek a lehetőségről. Ugyanakkor azt elismerte, beszélt vele telefonon, és maga javasolta neki, adassa be az oltást. A háziorvos egyébként korábban a helyi MSZP-frakcióban politizált és együtt dolgozott Hiesz Györggyel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2021.01.28 12:54

hülye volt, mint Gyurcsány az öszsödi beszéddel, amikor jogászi segítség nélkül fecsegett apolitiokusan, ez is önálló, apolitikus lépés, jó van ennél sulyosabb töménytelen eset a vajda táborában, például a lélegeztető beszerzés, a betgek kirugása, a gazdaágmentési pénz elrablása stb
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html