Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az érintett önkormányzatok, vállalkozások elvben egy hónapot kaptak, hogy a maximum 100 millió forintos támogatás elnyeréséhez kidolgozzák a pályázatot, beárazzák a munkát, beszerezzék a szükséges ajánlatokat, nyilatkozatokat, s mindezt benyújtsák. Azonban a január 18-i határidő az év végi munkarendekkel számolva, valójában csak 2-3 hetet jelent - jegyzi meg a Balatontipp.

A portál szerint ennél nagyobb probléma, hogy úgy szabták a balatoni településekre a pályázat feltételeket, hogy az érintettek egy részét eleve fel sem vették az indulók listájába, a felvettek egy részét pedig helyből ki is zárják az előírásokkal. A kiírás szerint ugyanis csak a természetes vízbe érkező vízi csúszdák fejlesztésére biztosítanak támogatást.

A kiírás szerint Alsóörs, Balatonberény, Balatonfenyves, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatongyörök, Balatonkenese, Balatonlelle, Balatonszárszó, Balatonszemes, Csopak, Fonyód, Gyenesdiás, Révfülöp, Siófok, Tihany, Vonyarcvashegy, Zamárdi és Zánka strandjain működő csúszdákkal lehet pályázni.

Ezek közül

  • vagy azért esnek ki települések (Balatonberény, Balatonkenese, Zamárdi), mert már évekkel ezelőtt elbontották a csúszdákat,
  • vagy azért, mert nemrég újították fel azokat (Füred, Csopak),
  • vagy korlátozott a látogathatósága a csúszdáknak (Füred, Tihany, Zánka),
  • vagy azért, mert olyan csúszda működik, amiről nem a Balatonba, hanem egy medencébe pottyannak a csúszdázók (Balatongyörök, Balatonszárszó, Gyenesdiás, Révfülöp, Vonyarcvashegy és Balatonszemes). Ez elvileg nem felel meg a kiirásnak, de a Balatontipp szerint van egy kiskapu, amit ki tudnak használni az érintettek - nagy pazarlás árán.

A Balatontipp szerint ugyanakkor kihagytak két olyan települést is (Keszthely és Balatonakali), ahol a kiírásnak pontosan megfelelő, és sürgős felújításra váró csúszda működik.