Furcsaságok Tarsolyék pere körül

Hiába nyújtotta be a főügyészség a Quaestor-vádirat ezeroldalas hiánypótlását, még mindig nem tudni, mikor írja ki a törvényszék Tarsoly Csaba és társai perét. Vannak ugyanakkor olyan híresztelések, miszerint a törvényszék szándékosan húzza az időt - írja a nol.hu.
portfolio.hu, 2016. június 9. csütörtök, 10:41
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint már aznap postázták a Quaestor-vádirat pótlását az ügyben érdekelt védőknek, amikor azt a főügyészség benyújtotta. A hiánypótlás bírói tanulmányozása még folyamatban van - írja a Nol.hu.

Azt nem tudták megmondani, hogy pontosan mikor írják ki Tarsoly és társai perét, holott a főügyészég a vádirat benyújtásakor azt kérte, hogy három hónapon belülre, május elejére tűzzék ki a tárgyalás időpontját. Azóta pedig még a vádirat hiánypótlására is sor került, amit egyes ügyészségi források a törvényszék időhúzásának tudtak be - írta a lap.

Azt is furcsállták, hogy olyan bírót neveztek ki a perhez, akinek még javában zajlott egy bonyolult ügye, ami bennfentesek szerint már akkor nyilvánvaló volt, hogy nem fog három hónapon belül lezárulni.

A törvényszék tagadja az időhúzás vádját és azt is, hogy a bíró leterheltsége miatt halasztódna Tarsolyék tárgyalása. Ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy Polt Péter korábbi nyilatkozatában felhívta a figyelmet, hogy a Buda-Cash-ügy vádiratát az ottani bíró gond nélkül befogadta, holott ugyanolyan formában nyújtották be, mint a Quaestor-vádiratot.

HOZZÁSZÓLÁSOK