Gáspár Győzőt 19 millió elcsalásával vádolják

Vádat emelt Gáspár Győző médiaszereplő ellen a Nógrád Megyei főügyészség. Győzikének jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt kell bíróság elé állnia – közölte az M1 Híradó. A kárt az eljárás alatt már megtérítette.
Domokos Erika, 2020. január 8. szerda, 10:23
Fotó: MTI Fotó / Komka Péter

A vádirat szerint Gáspár Győző 2012 és 2016 között több nagy értékű személyautót hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban nem fizette meg. Összesen tizenkilencmillió forinttal károsította meg az államkasszát.

Az eljárás alatt végül a kárt teljes egészében megtérítette. A vádiratban az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza - közölte az M1.

Gáspár Győzőt korábban sikkasztással is vádolták, de a NAV nyáron hozott határozata szerint "a beszerzett bizonyítékok alapján nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani azt, hogy" a sikkasztás bűntettét elkövette volna. A celebet azzal vádolták, hogy az édesapja érdekkörébe tartozó egyik, román székhelyű cég magyarországi, a Sberbanknál vezetett számlájáról 50,4 millió forintot vett ki, azt magára és családjára költötte és ezután nem adózott.

HOZZÁSZÓLÁSOK