Gázzal fűt? - Újra kaphat ingyenpénzt

Jövőre 2 milliárd forintos keretösszeggel újraindul az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 28. péntek, 12:29
Fotó: Shutterstock

Weingartner Balázs a minisztérium sajtótájékoztatóján közölte, hogy a pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti, egy háztartás vagy magánszemély legfeljebb 750 ezer forint támogatást kaphat - írja az MTI.

Háztartásonként több konvektor cseréjére is lehet pályázni, egy készülékre legfeljebb bruttó 96 ezer forint igényelhető, az alprogram a cseréhez kapcsolódó beszerelést is támogatja - tette hozzá. A támogatás akár 15 ezer korszerűtlen készülék cseréjéhez is hozzájárulhat a tárca szerint.

Februárban lehet pályázni

A pályázat a korszerű, zárt égésterű, legalább A energiaosztályú, programozható termosztáttal ellátott készülékek beszerzését és beszerelését támogatja. A részletes műszaki kiírásokat a februárban megjelenő pályázat tartalmazza majd - jegyezte meg az államtitkár.

Weingartner Balázs felidézte, hogy az Otthon melege program a háztartások rezsiköltségeit és károsanyag-kibocsátását egyszerre csökkenti. Öt év alatt az alprogramok 35 milliárd forinttal, 320 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járultak hozzá - tette hozzá

Az államtitkár közölte, hogy az ITM a lakossági igények és a szakmai javaslatok alapján várhatóan további alprogramokat indít újra 2019-ben.

Ismertette egyúttal, hogy a decemberben lezárt háztartási gépcsere alprogram első 20 ezer pályázatának eredményét az internetes felületen nyilvánosságra hozták, a támogatói okiratokat januárban kapják meg az érintettek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.28 12:48

Tolni kell a gázfűtést, a családnak finanszírozni kell a saját lábon állást. Meg a nemzeti gázszerelőnek is kell a meló.
A fával, szénnel tüzelő csórit nem támogatták, csak annyian kaptak, hogy a híradókban bemutassák, ilyen is volt. A legtöbb nem is tudott róla, hogy kérnie kell, vagy az önkormányzat nem írt ki rá pályázatot.
rohadék magyar politikusok
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html