Gaz, sár, pusztulás Mészáros keze nyomán

Továbbra is romlik annak a kerékpárútnak az állapota, amelyet egy Mészáros Lőrincz nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó cég épített erősen kifogásolható minőségben. A bringaút, amelyet fokozatosan elnyel az anyatermészet, a semmibe vezet.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 18. péntek, 09:30
Fotó: Pixabay

Fokozatosan szétmarcangolja a természet a Hatvant és Boldogot összekötő kerékpárutat, amelyet a Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt Kft. épített uniós támogatás felhasználásával - írja a Magyar Nemzet. (Mészáros a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik legmódosabb magyarnak számít, míg Szíjj 40 milliárddal a 21. helyen áll.)

Az utat 2015-ben adták át, ám azon nyomban töredezések jelentek meg rajta, s bár majdnem teljes hosszában újraaszfaltozták, mostanra nád, sás, parlagfű és más gyomnövények kandikálnak ki a repedései közül. Egyik végén egy kalandpark van, amelyet az elmúlt egy évben ketten kerestek fel, de mivel uniós pénzből épült, nyitva kell tartani.

Másik vége a magyar valóságba vezet, vagyis a sáros semmibe: egy kátyús földútra, majd egy szintén gödrös hídra, amelyen traktorokkal és más a bringások nézőpontjából nézve barátságtan járművekkel osztozhatnak a kerékpárosok. A drótszamarasoknak készült út és a szintén nekik szánt kalandpark 1,139 milliárd forint EU-támogatásból készült - írta a  napilap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2017.08.18 15:17

Ennyi. Természetesen a f@sszopó birkanyáj szerint ez is rendben van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html