Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A térfigyelő kamera felvételén látható, hogy több ember - köztük egy gyermek - lép le a járdáról. A belső sávban közlekedő autó a gyalogátkelőhely előtt megállt, míg a másik - ráadásul a külső sávban közlekedő - autó elgázolta az úton átkelni szándékozókat. A felvétel alapján a gyalogosok nem sérültek meg súlyosabban.

A rendőrség a videó mellett annyit írt: "ebből most nem lett tragédia, de ez nem a sofőrön múlt". A felvétel idén augusztusban készült Magyarországon.

A Kommentár nélkül című, 18-as karikával közzétett videó alább látható vagy itt megtekinthető.

A hatályos KRESZ szerint a járművezetőknek a kijelölt gyalogos átkelőhelynél elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére. Azt a helyet pedig, ahol a gyalogosoknak elsőbbségük van, a járművek vezetőinek mindig fokozott óvatossággal és olyan sebességgel kell megközelíteniük, hogy ha szükséges, meg tudjanak állni.

Idén, az első fél évben 440 esetben gázoltak gyalogost zebrán. Az elgázolt gyalogos szinte minden esetben megsérült, a balesetet mindig valamilyen emberi hiba, gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, illetve figyelmetlenség okozta. Nagyobb körültekintéssel az összes baleset elkerülhető lett volna - mondta Gál Kristóf.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.