Gázzal fűt? Ez a hír érdekelheti

Hónapok helyett akár néhány nap alatt elvégezhető február elejétől a gázkészülékek cseréje - mondta Bartal Tamás a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1-en.
Szepesi Anita, 2018. február 19. hétfő, 08:22
Fotó: Napi.hu

A kormány ésszerű szabályokat vezetett be a gázkészülékek cseréjére, mostantól egyáltalán nem szükséges az elosztócég közreműködése a cserefolyamatban - mondta Bartal Tamás.

Ha a cserével együtt a gázvezetéket is át kell alakítani, akkor ezentúl a tervező ellenőrzi és igazolja, hogy a terveknek megfelelően kivitelezték-e a munkát. Mivel a folyamatból kivettek egy "felesleges szereplőt", egyszerűsödött az eljárás - tájékoztatott az MTI szerint.

A változás Magyarországon körülbelül hétmillió embert és több százezer céget érint, és mindenre vonatkozik, főzőlapokra, cirkó kazánokra, kombi cirkókra, tűzhelyekre - mondta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.02.19 21:41

"mondta Bartal Tamás a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1-en"
Várjuk meg hogy lesz e törvény és azt is hogy mi lesz benne, mielőtt nagyon tapsikolna itt bárki. Volt itt még arról is passzus az alkotmányban hogy mennyi lehet az állam adósság aztán mikor túllépte hamar kivették :) de a közelmúlt 80 méteres kútfúrásból sem lett semmi pedig azt lézerjankó mondta és nem is egyszer :) sőt annál sokkal nagyobb hülyeséget is mondott :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

fazakasl, 2018.02.19 18:22

Az itt a valójában nagy baj,. hogy a készülékek cseréjénél (pl. kéményre kötött gázboyler, konvektor, stb.) a FŐKÉTUSZ gyorsan "egyből beleköp a levesbe"!
Bár őket sosem kérdezi senki, de ők - azétz is - MEG akkor is - de mintegy főhatóság-ként nyomulnak rá a témára.
Nekem pl. a szobai új gázkonvektor cseréjénél úgy volt érvényes a termékre kivetett gyári garancia, ha azt a berendezést "hivatalos szerelő" köti be.
Persze - a hivatalos szerelő meg csak akkor kötheti be, ha az állítólagos "kéményseprő múvek" azt neki engedélyezi. Papírmunka s miegyebek, így persze ők a bekötéshez AZONNALRA előírják a füstelvezető kémény teljes bélelését.
(ez persze egy többemeletes házban - egy földszinti lakásnál - csaknem 1 millió forint!)
Én aztán az egészet simán úgy játszottam ki, hogy egy víz-gáz szerelő ismerősöm kötötte be (igaz - én is simán be tudtam volna kötni, hisz egy 1/2"-os hollandit még a hülye is rá tudna csavarozni a bejövő gázcsőre.
Csak hát az asszony problémázott (nála "mindig első a férjébe vetett bizalom"), így aztán a rokona szakember tette meg a dolgot.
Hogy utána új létére nem volt rajta garancia?
Nagy kaland!
Azt az egy évet - a 365 napot - hát bizony elég hamar "le lehet gyalulni".
Azóta persze simán beszart - oszt én egyből megjavítottam!
Behalt benne a ki-be kapcsoló hőelem, amit aztán cserélni kellett - szerintem az egész ügylet egy simán úttörői - barkács-szakkörös dolog!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bogyimama, 2018.02.19 08:39

Kire vonatkozik?Önkormányzati lakásban lakom.Kinek a feladata a készülék csere?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html