Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzeti Közművek a földgázfogyasztók folyószámláján jóváírta a téli rezsicsökkentés összegét - közölte a NKM Nemzeti Közművek Zrt. az MTI-vel. Az ügyfelek jövő héttől már a 12 000 forinttal csökkentett számlát kapják.

Orbán Viktor miniszterelnök március 7-én jelentette be a Facebook-oldalán a téli rezsicsökkentést és a nyugdíjasok újabb, 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány ajándékát, amit még az április 8-ai országgyűlési választás előtt kézbesíttetnek a Magyar Postával. A gázzal és távhővel fűtőknek nyújtott 12 ezer forintos kedvezményt a rendkívüli hideggel indokolta a kormányfő.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter március 8-án még csak annyit közölt, hogy a második negyedéves számlákban írják jóvá a téli rezsicsökkentést, s mindez összesen mintegy 40 milliárd forintba fog kerülni.

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter pedig azt közölte, hogy a távhőszolgáltatók az áprilisi számlákban írják jóvá a 12 ezer forintos támogatást.

Számlálás indul!

A Nemzeti Közművek mai tájékoztatása szerint a jóváírást követően a fogyasztó számlája vagy számlái automatikusan csökkennek, mindaddig, amíg a csökkentés el nem éri a meghatározott összeget, tartozás esetén az elmaradás a juttatás mértékével mérséklődik.

A 2018. március 8-án megjelent 37/2018. kormányrendelet alapján az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók a hideg időjárás fogyasztásnövekedését ellensúlyozó juttatásra jogosultak. A Nemzeti Közművek az egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló lakossági fogyasztók részére 12 000 forintot, az óránként 20 köbméter (m3/h) alatti gázmérővel rendelkező egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló fogyasztók esetében 24 000 forintot, az óránként 20 köbméter, vagy a feletti gázmérővel rendelkező egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló fogyasztók esetében 120 000 forintot írt jóvá a jogosultak földgázfolyószámláján.

A közleményben hangsúlyozzák, az elmúlt években a hazai földgázszolgáltatási rendszer átalakítása sikeresen lezárult, az állami tulajdonú Nemzeti Közművek a teljes magyar lakosságot látja el földgázzal - írta az MTI.

A kép forrása: Pexels.