Tovább száguld a hazai gazdaság

Magyarország bruttó hazai terméke az év harmadik negyedévében a nyers adatok szerint 5,0, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.
Rácz Gergő, 2019. november 14. csütörtök, 09:08
Fotó: Getty Images

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legújabb kimutatása szerint a növekedéshez az ipar, az építőipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá a legnagyobb mértékben.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint - az előző negyedévhez mérten 1,1 százalékkal bővült a bruttó hazai termék volumene.

A részletes adatokat később közli a KSH.

A Portfolio által megkérdezett közgazdászok előrejelzéseiből számított medián alapján 4,8 százalékos növekedést vártak az elemzők. A prognózisok széles sávban, 4,2 százalék és 5,0 százalék között szóródtak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2019.11.21 07:40

@krix7:
"Megemelkedtek a bérek és jók a kilátások a jövőre nézve is!"
Igen, bizonyos embereknek valóban így van, ám ez nem ennek a kormánynak az eredménye, sajnálom.
A "jók a kilátások a jövőre nézve " pedig csak parasztvakító duma. Nagyobbat nem tudtál kitalálni?
Ez a kormány is pont ugyanolyan, mint elődje volt, csak a preferált "támogatottak" köre változott helyenként.

@lauda:
"nem mentünk csődbe, szinte nincs munkanélküliség, aki akar dolgozhat. Több mint megduplázódtak a bérek , minimális infláció, csökkenő adóterhek,élhetőbb ország. Soroljam még ?? "
Nem mentünk csődbe? :D Ez aztán nagy teljesítmény, ami marhára nem a kormánytól függ. Mond csak hány gazdasági világválságot kellett átvészelni azóta?
Szinte nincs munkanélküliség? Statisztika szerint talán, én nem látok kevesebb munkanélkülit. Átkeresztelték közmunkásra őket, ennyi változott. Dolgozni nem dolgoznak továbbra sem.
Aki akart, az eddig is dolgozott és dolgozhatott. Ez se függött soha a kormányoktól.
Megduplázódtak a bérek, igen? A képviselői/miniszteri fizetés minden bizonnyal. Más aligha duplázódott. A bérek "növekedése" mennyire járt valós értéknövekedéssel is? Ezt nem nézi senki.
Minimális infláció? Nagy fenét.
Az árak jelentősen emelkedtek minden területen, köszönhető a forint szándékos romlásának.
Csökkenő adóterheknek mégis milyen valós hasznát tudnád prezentálni? Egyetlen egynek volt haszna: mégpedig, hogy a gyerekek után megkapják a dolgozók a bruttó fizetésüket. De ha megnézed melyik társadalmi csoport tudja ezt leginkább kihasználni, kiderül: ezzel is csak saját maguknak akartak kedveskedni igazán.
Élhetőbb országhoz kellene egy stabil egészségügy, közoktatás is nem?

Hiába várom azt a listát. :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tegnaputan, 2019.11.20 21:44

@zappara: A tények azok makacs dolgok, nevezheted sületlenségnek, de amit látsz az tényleg van. Még akkor is ha nem hallod a párt kürtszavát, hogy elhiheted. Gyárfás Napkeltéje pedig közpénzt kapott, na és kit vádolnak Fenyő meggyilkoltatásával? Mit ad isten, mire nem jó az adófizetői forint...
Rátok még akkor sem lőttek, amikor gyújtogattatok ( pl. a Lendvai utcában) és neki mentetek a rendőröknek, egyszerűen azért, mert most demokrácia van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2019.11.20 20:25

@tegnaputan: annyi szélsőséges dolgot írtál (példák) és nem közvetlenül a témához tartozó sületlenséget..és tematikusan válogatott dolgot, valamint konteot hogy nem tartom érdemesnek válaszra (nyilván nem is vártál válasz) ..jól elvagy te magaddal is...már bocsi....
te biztos remekül érzed magad, ennek örülök, de azt, hogy esetleg más hogy érzi magát (mondjuk szarul), fogadd el te is...azért nem kevesen hagyták már el a süllyedő hajót..
és hogy most miért nem ég budapest? egyszerű a magyarázat, most nektek nem kell az utcára mennetek..ennyike (hogy én is írjak blődlit :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tegnaputan, 2019.11.20 18:59

@tegnaputan: Bármint roma gyereket gyilkolókból. Meg egyáltalán ne segédkezzen a titkosszolgálat saját állampolgáraink meggyilkolásában...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tegnaputan, 2019.11.20 18:55

@zappara:* "mindenhol megindult a gazdasági növekedés."
"Azzal, hogy a magyar gazdaság az idei harmadik negyedévben 5%-kal nőtt a nyers adat szerint, két szempontból is abszolút kilóg a régiós mezőnyből: egyrészt ez gyorsulást jelent a második negyedévi 4,9% után, míg a többieknél jellemzően lassulás történt, másrészt maga a növekedés üteme is sokkal gyorsabb, mint a régiós országok eddig közzétett adatai." (portfolio.hu)
*"ekkora pénzbőség még sosem volt"
"Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. " (Főböszme)
*"a munkanélküliség és az infláció mindenhol alacsony (náunk az EU-ban az egyik legmagasabb mellesleg)"
"Az EU 28 tagállamában a májusi 6,3 százalékon maradt a munkanélküliségi ráta (...) A legmagasabb, 17,8 százalék Görögországban és 14 százalék Spanyolországban volt a munkanélküliség. (ado.hu) A rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség Magyarországon, mint idén február és április között; a 2010-es mintegy 12 százalékról 3,5 százalékra csökkent a mutató, amellyel Varga Mihály pénzügyminiszter ismertetése szerint Magyarország az Európai Unió 28 tagországa között a negyedik helyen áll, Lengyelországgal holtversenyben." (MTI)
*"ennyire megosztot még tán sosem volt, teljesen szétszakadt..már egymás mondatait sem értjük, mintha nem is egy nyelven beszélnénk"
Amikor lőttetek ránk az utcán, a nemzeti ünnepen, akkor értettétek a szavunkat? Az utcán nincsenek tüntetések, az embere köszönik szépen, de nem kérnek a titkosszolgálati sofőrrel rendelkező roma gyerekgyilkosokból. A zsidók köszönik szépen, jól érzik itt magukat és nem akarnak elmenekülni mint pl.: Franciaországból.
* "nemtom, milyen egyensúlyról beszélsz, mert az EU-n belül nemigen látom ezt"
Az EU-n belül nincs is nagyhatalom. Nagyhatalom: USA, Kína, Oroszország
*..a maffia sosem tombolt ennyire, csak ma nem az utcán találod,*
Aha, böszmék idején meg az utcán gyilkolt. A közszolgálati TV-ből ment a pénz bérgyilkosnak, megölni Fenyőt. A "sztár" főnyomozó meg tüntette el a nyomokat, és utána beülhetett a parlamentbe MSZP képviselőnek. A titokminiszter meg arról tárgyalt a bűnözőkkel, hogy készítsenek lejárató szexvideókat a fideszes politikusokról... Közben meg elprivatizálták a közvagyont és ellopták az árát...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html