A kifejezetten érdekes közbeszerzési eljárásnak még április végén futott neki a jegybanki tulajdonban lévő MNB-Ingatlan Kft. A cég ekkor fordult a Közbeszerzési Hatósághoz, hogy az engedélyezze a két szobor és egy szoborcsoport hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében történő beszerzését - írta a portál.

A szobrok készítője a számos köztéri szobráról ismert Szőke Gábor Miklós cége, a Dante Birodalom Kft. lehet.

Már a harcoló medve és bika szobra sem lesz kicsi: a tervek szerint egy csaknem tíz méteres talapzaton állnak majd. Magukat a szobrokat pedig külön-külön is bő három méter magasra és négy méter hosszúra tervezték. Mindezt úgy, hogy - a leírás szerint - az alakok függőleges gyertyadiagramokból épülnek fel. Több száz különböző átmérőjű és hosszúságú függőleges fém hasábból épül fel és rajzolódik ki a két állatalak. Az alakok egy 3 dimenziós tőzsdei grafikon alakjára vannak absztrahálva vagy másképpen fogalmazva a tőzsdei grafikon kel életre az alakokban.

Ez az alkotás kültéri szobor lesz a Magyar Telekom egykori, Krisztina körúti székháza előtt, a másik, még nagyobb, "látomásszerű" szoborcsoport azonban az irodaház auláját díszíti majd. Az utóbbi leírása: egy 30 méteres ezüstszínű felhőből kilenc óriási aranyszínű oroszlán ugrik ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!