Gigantikus óvadékért kiengedik Vizoviczkit

A Fővárosi Törvényszék 250 millió forintos óvadék ellenében szerdán első fokon megszüntette a rendőrök megvesztegetésével és adócsalással is vádolt Vizoviczki László előzetes letartóztatását és elrendelte a házi őrizetét - értesült a PestiSrácok.hu.
Napi.hu, 2016. július 7. csütörtök, 10:05
Fotó: Napi.hu

A diszkópápa ügyvédje, Szabó Zsolt a portállal azt közölte: néhány héten belül  jogerős döntés születhet az ügyben.

Az éjszaka császárának tartott Vizoviczki Lászlót és több főrendőrt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádol a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, majd május végén fogták el az első gyanúsítottakat. Vizoviczki és a főrendőrök perét 2015. január 14-én zárt eljárásban kezdte tárgyalni a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa.

A vádirat szerint az erőszakos, illetve egyéb úton megszerzett diszkók, bárok, mulatók a hatóság által vizsgált 2010 és 2012 közötti időszakban több száz milliós bevételre tettek szert, azonban Vizoviczki utasítására "megtévesztették" az adóhatóságot és a tényleges jövedelemnek csak egy részét vallották be. Az éjszaka császárát és harminckét bűntársát különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2016.07.07 11:00

Ezen kívül is van többször 250 milliója, simán le fog lépni valami kellemes helyre, ahonnan nem adják ki, például Dél-Afrikába, nyilván nincs kedve 8-10 évet ülni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html