Három éve írták alá azt az egyezményt, melyben az állami szervek összehangolják a korrupció elleni küzdelmüket. Azóta az elért eredményeket minden évben közösen értékeli a legfőbb ügyész, a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, a belügyminiszter, az igazságügyi miniszter és az Állami Számvevőszék elnöke - nagykövetek és diplomaták előtt.

A vs.hu szerint az Igazságügyi Palota dísztermében tartott eseményen Pintér ugyan nem mondta ki Goodfriend nevét, de egyértelműen neki üzent, amikor azt mondta: nemcsak a korrupció, de az azzal való vádaskodás is károkat okozhat államnak, szervezeteknek és egyéneknek is. Vigyázni kell a karaktergyilkossággal, különösen, ha nemzetközi együttműködés keretében próbálkoznak ezzel - tette hozzá a belügyminiszter.

A rendezvény után az ott megjelent André Goodfriend is nyilatkozott a sajtónak azután, hogy kiderült: Vida Ildikó rágalmazás miatt feljelenti őt. Arra kérdésre, hogy lehetséges-e szerinte, hogy bíróság elé áll, azt felelte: mindent elképzelhetőnek tart.