Pluszpénzt ígér a kormány az egészségügynek

A kormány idén többletforrást biztosít idén egészségügyre, többek között gyógyszertámogatásra, ritka betegségek leküzdésének támogatására. Megy a jojózás az atlétikai vb-ről szóló kormányzati és fővárosi egyeztetésekről.
Rácz Gergő, 2019. november 28. csütörtök, 11:28
Fotó: MTI Fotó / Soós Lajos

A kormány 34 milliárd forintot biztosít még idén az egészségügynek, a pénz többek között gyógyszertámogatásra megy - mondta a kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kérdések között felmerült az állampolgárok kiesése az egészségügyi ellátásból, amennyiben nem fizetik utánuk a társadalombiztosítást. Gulyás szerint a kiesés a gyógyszertámogatásra vonatkozik, akinek nincs, az teljes áron veheti a gyógyszert, az ellátásban nem lesz fennakadás.

A kormány örül annak, hogy a fővárossal lényegében megállapodtak az atlétikai világbajnokságról.

Gulyás szerint "rossz hír", hogy Budapest jelenlegi formájában nem támogatja a főváros a Dél-Budai Centrumkórház-beruházást, arra nem kíván forrást biztosítani.

A politikus szerint nincs egészségügyi kockázat a Mátrai Erőmű környékén. A hatóságok a helyszínen vannak, folyamatosan végzik a szükséges vizsgálatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.11.28 14:56

Ebbe az egészségügybe reformok nélkül pénzt tenni annyi, mint pénz a lefolyóba. Újabb milliárdok most, 2 hét múlva pedig még nagyobb az adósság. Ebül jött pénz, ebül vész el. A milliárdokat pedig lenyúlják a polgárokról, a vállalkozásoktól, amelyek már így is fuldoklanak az adóktól. Privatizálás, betegbiztosítók. Másképpen nem fog menni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html