A kormány úgy döntött, hogy nemzeti konzultációt indít, a témákat elfogadtuk, a jövő hét folyamán a kérdéseket is nyilvánosságra tudjuk hozni - idézi a 24.hu a Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki azt mondta, hogy a fő témák a gyöngyöspatai romák kártérítési ügye, a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatos eljárás, a börtönök rossz körülményei miatt kiosztott kártérítések lesznek. Várhatóan majd március közepe és április vége lehet majd kitölteni a kormányzati kérdőívet.

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn találkozott Berlinben, de a találkozó témáiról még mindig keveset tudni. Gulyás a csütörtöki eseményen azt mondta, hogy Orbán tájékoztatta a kormány tagjait az elhangzottakról, valamint azt mondta, Magyarország és Németország között a gazdasági és politikai kapcsolatok is kiegyensúlyozottak. Továbbá szóba került, hogy az EU-nak ebben az évben új költségvetést kell elfogadni, amiről a február 20-i kormányfői csúcson dönthetnek.

Gulyás arról is beszélt, hogy mivel a nyugat-európai gazdasági növekedés idén akár meg is állhat, fel kell készülni a magyar gazdaságnak. Bár azt még nem tudják, hogy ez milyen hatással lehet a hazai bővülésre.

Szerdán új mélypontra süllyedt a forint és átlépte a 340-es lélektani határt az euróval szemben. A kancelláriaminiszter ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy az árfolyamkockázat kevéssé érinti már a magyarokat, mert a devizahiteleket forintosították.

Palkovics László teljes körű felhatalmazással utazik Ózdra, mindenkinek szeretnének munkát ajánlani, több mint ezer embert érint a gyárbezárás - írja a 24.hu a miniszter ABB-gyár bezárással kapcsolatos kommentjét.

Orbán Viktor a vasárnapi évértékelőjén jelenti be a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervét.