Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem három, hanem négy súlyponti kórház lesz Budapesten, mert a Szent János Kórház is ebbe a kategóriába kerül - jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta Kormányinfón: 495 millió forint lesz a tervezésére, sürgősségi ellátást is nyújt majd, és több mint 500 ágyas kórház lesz.

A másik három az összevont István-László Kórház, a leendő Dél-budai kórház, és a Honvéd Kórház. A három kórház tervpályázatának december 9-ig lesz eredménye. Gulyás Gergely szerint a kormány 2011 óta 500 milliárd forintot fordított egészségügyi fejlesztésekre, de éppen a fővárosban vannak lemaradások. "A kormány áttekintette a tao-támogatások rendszerét is, arra jutottunk, hogy kulturális területen jelentős visszaélések voltak, ezért a rendszert át kell alakítani. A forrásokat a kormány a jövőben is biztosítja, de más forrásban" - mondta Gulyás.

Ami pedig hulladékgazdálkodási káoszt illeti: a kormány szerint akár a Katasztrófavédelem is át tudja venni a szolgáltatást, de persze nem ez a cél. Több tízmilliárd forintos a hiány, de a kormány egy új bizottság felállításával most méri fel, hogy ez pontosan mennyi. A kormány arról is döntött, hogy a jövőben Idegenrendészeti Hivatalnak fogják hívni a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.