Gyanúsított lett a község pénzéből saját házát berendező polgármester

Már egy éve felmentették tisztségéből a Hajdú-Bihar megyei Álmosd fideszes polgármesterét, Köteles Lászlót, de a 2016-os ügy miatt csak most gyanúsították meg sikkasztással.
Szabó Dániel, 2018. november 3. szombat, 10:26
Fotó: Pixabay

Noha a közigazgatási bíróság már egy éve jogerősen megfosztotta tisztségétől a Hajdú-Bihar megyei Álmosd fideszes polgármesterét, az ezzel párhuzamosan indult büntetőeljárásban még a nyomozás sem zárult le. Több mint két év kellett ahhoz, hogy lefoglalják Köteles István volt polgármester otthonából az önkormányzat pénzén vásárolt televíziót, turmixgépet, blu-ray lejátszót. A bojlert például ki kellett előbb bontani, mert mostanáig beépítve működött - tudta meg a Magyar Hang.

A politikus az 1600 lelkes faluban emellett nyolc rendezvényt is leszámlázott, de ezekről az egyházak vezetői és a képviselők sem tudtak, és a polgármester utólag készíttetett hozzájuk néhány plakátot, mert azokat valójában meg sem tartották. Sőt, egy 300 ezer forintos jutalmat is felvett úgy, hogy arról az önkormányzati testület nem döntött. Ezért már a térség fideszes nagyembere, Tasó László is elengedte a kezét, így a falu kormánypárti és ellenzéki képviselőinek összefogásával elmozdították a polgármesteri posztról. A fegyelmi vizsgálat után egy év kellett a közigazgatási bíróságnak ehhez, de akkor az önkormányzat számára okozott súlyos és sorozatos vagyoni károkozás miatt szüntette meg Köteles István tisztségét.

Ezt követően két év vizsgálat kellett ahhoz, hogy a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség egyszeri tanúkénti kihallgatás után gyanúsítottként kezelje. Köteles sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vizsgálják.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Balazska0608, 2018.11.03 11:23

Majd a mocskos Polt banda tisztára mossa.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2018.11.03 10:54

valami nem stimmel a névvel:
Köteles László helyett István, nem ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html