Gyanúsítottként hallgatták ki Mengyi Rolandot

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúsítottként hallgatta ki Mengyi Roland (Fidesz) országgyűlési képviselőt, majd több helyszínen házkutatást tartott - közölte a főügyészség.
MTI, 2016. október 11. kedd, 09:52
Fotó: Napi.hu

Mengyi Roland tagadta a bűncselekmények elkövetését, érdemi védekezést terjesztett elő és panasszal élt a gyanúsítással szemben - olvasható a közleményben.

Közölték, a KNYF a politikust "vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének, bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja" miatt hallgatta ki hétfőn. Ugyanezen a napon a főügyészség több helyszínen házkutatást tartott, melyek eredményeként több helyszínen bizonyítékokat foglalt le.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta. A gyanúsított szabadlábon védekezik. A nyomozás határideje december 12. Az Országgyűlés szeptember 12-én függesztette fel a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogát.

HOZZÁSZÓLÁSOK