Május végéig vádemelési javaslattal zárulhat a Fenyő-gyilkosság ügyében tavaly újraindított nyomozás - jelenette a Magyar Nemzet. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tavaly áprilisban gyilkosságra való felbujtással gyanúsította meg Gyárfás Tamást. A gyanú szerint a sportvezető azzal bízta meg Portik Tamást, az Energol egykori vezetőjét, hogy ölesse meg Fenyő János médiavállalkozót.

Ezt megelőzően Portik is gyanúsított lett az ügyben, mivel a nyomozók szerint megbízást adott  Jozef Rohácnak a gyilkosságra. A szlovák férfit Fenyő meggyilkolásáért 2017-ben jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

Gyárfás Tamás tagadja, hogy köze lett volna Fenyő megöléséhez, számos alkalommal elmondta, hogy a gyilkosságot megelőzően már rendezte vitás ügyleteit a sajtómágnással. A napilap úgy tudja, hogy Portik egyelőre nem tett vallomást az ügyben.

A rendőrség a közelmúltban hatalmas mennyiségű hanganyagot foglalt le. A Portik által rögzített felvételek arról tanúskodnak, hogy kettőjük közt visszatérő téma volt Fenyő János likvidálása - írja a jól értesült napilap. Portik folyamatosan ezzel az üggyel provokálta, lényegében zsarolta a sportvezetőt.