Gyárfás Tamás elsöprő többséggel kapott bizalmat

Elsöprő többséggel bizalmat szavazott Gyárfás Tamásnak a közgyűlés, így továbbra is ő a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke.
MTI, 2016. április 24. vasárnap, 12:09
Fotó: Napi.huNémeth András Péter

A sportvezető a MÚSZ vasárnapi, évi rendes közgyűlésén kért bizalmi szavazást. A tagság nyílt voksolással - 118 igennel, egy nem és egy tartózkodás mellett - erősítette meg tisztségében Gyárfást, aki 1993 óta elnök, s legutóbb tavaly, ötéves időtartamra választották újra.

Az elnök a vasárnapi fórum - amelynek napirendjén nem szerepeltek személyi kérdések - elején fordult a küldöttekhez: foglaljanak állást, hogy továbbra is bíznak-e benne, vagy sem. Ha nincs bizalom, nem vállalhatom tovább az elnöki tisztséget - szögezte le a közgyűlés elején, hozzáfűzve: az a kérése, hogy térjen vissza a sportág életébe a nyugalom.

"Ma minden arról szól, mit tett 1961-ben Kiss László - mondta, majd arról beszélt, hogy az időközben lemondott szövetségi kapitány ügye mellett más homályos ügyek kerültek elő, doppingvádak felmelegítése zajlik, gyerekverő úszóedzőkről cikkeznek, és van, aki "saját házunk táján önti az olajat a tűzre". Gyárfás a bizalmi szavazás előtt elhagyta a termet, és csak azután tért vissza, hogy a közgyűlés megerősítette tisztében.

Összegzésében megköszönte a bizalmat, majd leszögezte, hogy egy kivétellel az összes szponzor kitartott a MÚSZ mellett. A 2015-ös sportági eredmények, a világ- és Európa-bajnoki győzelmek önmagukért beszélnek. A felkészülés biztosított, és "az életben sosem volt ilyen jó anyagi helyzetben a magyar úszás, mint most".

Az "ellenzéket" megtestesítő Hornyák Viktor - aki rendre, minden napirendi pontnál nemmel szavazott - hozzászólásában a szponzori pénzekről kérdezett, a szerinte eltűnt 100 millió forint sorsáról érdeklődve. Halász Sarolta, a MÚSZ pénzügyi vezetője cáfolta, hogy hiány lenne, és magyarázatul azt hozta fel, hogy sok esetben utólag, csak a szerződéskötések után kapják meg a támogatást a szponzoroktól.

Gyárfás reagálásában hangoztatta, hogy meggyőződése szerint még több szponzoruk lesz, és az eddiginél is jobb lesz a helyzet, "főleg ha nem romboljuk a tekintélyünket".

Kiss László szövetségi kapitány április 7-én mondott le, miután a privatkopo.hu internetes portál megírta, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember jelezte, hogy az "ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében" megtette a szükséges lépéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

666ORDOG666, 2016.04.24 13:03

@RealMan
: Kedves RealMan!

Rólad tudjuk, hogy nem vagy magyar.
Ez nem különösen nagy dicsőség, csak egy állapot.
Ki az, aki ezen kívül nem magyar?
Üdv: az Ördög.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2016.04.24 12:49

Tipikus magyar történet egy nem magyarról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html