Gyerekeket az apák munkahelyére!

Az állam feladata, hogy elősegítse a család és munka közti egyensúly kialakítását - idézi Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára apák napi megszólalását az M1-en az MTI.
Szepesi Anita, 2018. június 17. vasárnap, 11:00
Fotó: Napi.hu

A családi támogatások az apa igényeire is igyekeznek tekintettel lenni, ennek köszönhetően az apa minden családtámogatást igénybe vehet - magyarázta az államtitkár.

Bedő Imre, a Férfiak klubjának alapítója beszélt a Vállvetve apával elnevezésű kezdeményezésükről, melynek lényege, hogy a munkáltatók tegyék lehetővé dolgozóiknak, hogy az apák napját - június harmadik vasárnapját - követő hétfőn bevihessék gyermekeiket a munkahelyükre, hogy a gyerekek megismerhessék édesapjuk munkáját.

Fontos a férfierények gyakorlása, amibe beletartozik a gyerekhez való kötődés elmélyítése - mondta. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez javítja a gyerekek iskolai, később a munkahelyi teljesítményét, és leendő családjuk összetartó erejét. De jó az apáknak is, hisz bizonyíthatóan kevésbé vannak kitéve függőségeknek, tovább élnek, és többet is keresnek - tette hozzá a Férfiak klubjának alapítója.

HOZZÁSZÓLÁSOK