Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Székely László ombudsman tavaly decemberben tett közzé egy jelentést, amelyben megállapította, hogy több intézményben is súlyosan aggályos, indokolatlan korlátozásokat alkalmaznak a kórházban kezelt gyermekek mellett tartózkodó szülők elhelyezése kapcsán. Ennek hátterében az ombudsman a jogszabályi keretek és a finanszírozási szabályok elégtelenségét azonosította. A jelentésben az áll, hogy önmagában a gyermekkel való benntartózkodást nem lehet díjfizetéshez kötni.

Ebben a dokumentumban az ombudsman felkérte az egészségügyért is felelős emberi erőforrások miniszterét, hogy alkossa meg a felnőtt korú kísérők, tehát a szülők, a törvényes képviselők, más közeli hozzátartozók kórházi benntartózkodását biztosító részletes szabályokat.

A biztos hivatalának közleménye szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára egyetértett a megállapításokkal és jelezte, hogy felkérte az Egészségügyi Szakmai Kollégium Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Tagozatát a jogszabály felülvizsgálatára és új joganyag javaslattételére. Az államtitkár ezzel összhangban ígéretet tett a finanszírozási háttér áttekintésére és a benntartózkodásra jogosult személyi kör pontosítására is - írja az MTI.