Gyűrűzik a botrány Győrben - okirathamisítás miatt nyomoz a rendőrség

Közokirat-hamisítás bűntett gyanújával indult rendőrségi nyomozás a győri választási bizottság szeptember 20-i dátumozású határozata miatt.
K. Kiss Gergely, 2019. november 3. vasárnap, 13:15
Fotó: Napi.hu

A 24.hu információi szerint vizsgálatot az MSZP-s Juhász István feljelentése alapján rendelték el Győrben, majd néhány nap múlva, még szeptemberben a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályára tették át az ügyet.

Juhász István szeptember 20-án este megpróbált bejutni a Helyi Választási Bizottság ülésére, ahol az épp az ő beadványát tárgyalták volna. A politikus azonban elakadt a városháza főkapujánál, mert a portás nem engedte be.

A politikus így az utcán várta egy párttársával együtt, hogy a HVB tagjai elhagyják az ülés után az épületet. A választási bizottság tagjai helyett azonban csak Csörgits Lajos aljegyző és az önkormányzat jogi osztályának egyik munkatársa - az önkormányzati választás lebonyolításának felelőse - távozott a városházáról, akiktől azt kérték az MSZP-sek, hogy ha valóban volt ülés, akkor mutassák meg az aláírt jegyzőkönyvet. Az aljegyző ezt megtagadta.

Később azonban az önkormányzathoz tartozó internetes oldalon mégis megjelent egy hivatalosnak tűnő határozat, annak ellenére, hogy a testület tagjait nem látták a városházán. A dokumentum szerint a bizottság elutasította a Borkai Zsolt, akkoriban még a Fidesz színeiben újrainduló polgármester egyik kampány-eseményével kapcsolatos ellenzéki kifogást.

A dokumentum szerint a bizottság elutasította a Borkai Zsolt, akkoriban még a Fidesz színeiben újrainduló polgármester egyik kampány-eseményével kapcsolatos ellenzéki kifogást. Borkai szeptember 17-én egy helyi általános iskolában, a tanulók előtt mondott beszédet, majd átadott egy futópályát, amely már fél évvel korábban elkészült.

A visszaélésre lehetőséget adó változtatás miatt a győri ellenzéket képviselő Litresits András és Czeglédy Csaba az Alkotmánybírósághoz fordult.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2019.11.03 18:14

A fosztogató országromboló náci hazug hazaáruló rablógyilkos fizeSS maffia patkányfalka söpredék MINDEN EGYES MEGMOZDULÁSA BŰNCSELEKMÉNY, MINIMUM 20 ÉVE!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

znojmo, 2019.11.03 18:13

Ehhez mit szóltok?
"........eltűntek azok a dobozok, amelyekben kiszállították a város 96 választókerületébe a polgármesteri szavazólapokat. Az üres szavazólapok átvételi listája a kiszállításhoz használt dobozok oldalára volt felragasztva. A visszaszállításhoz viszont nem az eredeti, hanem új IKEÁ-s dobozokat használtak, így az újraszámlálás idején nem volt olyan hivatalos dokumentum, amely alapján kétséget kizáróan össze lehetett volna hasonlítani, hogy a város egyes választókerületeibe pontosan annyi szavazólapot hoztak vissza, mint amennyit kivittek."
Nem semmi "evtársak", csettintene Rákosi, ők csak a kékcédulás választást találták ki!
Mi mindenre képes a Fidesz a hatalomért!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2019.11.03 14:38

Vajon lesz nyomozás?
Vajon lesz kameraképi bizonyíték?

Vajon én miért nem hiszek egyikben se?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html