A GYHG Nonprofit Kft-vel szerződéses jogviszonyban álló cégek és intézmények így térítésmenetesen szabadulhatnak meg a papír, fém, műanyag és üveg hulladéktól. A kezdeményezés egyik célja, hogy azok a társaságok, akik eddig a lakosság számára fenntartott szelektív gyűjtőket vették igénybe, egyszerűen és ingyen szabadulhassanak meg a hulladékuktól. Remélhetőleg ezzel is csökken a szigetek terheltsége - írják.

Az itézmények és önkormányzatok a jövőben hétfőtől péntekig 7 és 16:30 óra vihetik a szelektív hulladékokat Győr-Sashegyre, a hulladékkezelő központba.

Az akció során műanyag, papír, üveg és fémhulladékot fogad a közszolgáltató. A szolgáltatás igénybevételéhez a hulladékkezelő központban azonosítják a beszállítani kívánó céget. Az azonosításhoz a sashegyi központ ügyfélszolgálati irodájában csak a vállalkozás nevét, székhelyét, telephelyét és adószámát kell megadni. A beszállítani kívánt hulladékot minősítik.

Amennyiben a hulladék szennyezett, tehát nem az előírásoknak megfelelő hulladékot is tartalmaz (pl.: kommunális hulladék, bio hulladék, veszélyes hulladék), azt a szolgáltató nem fogadja be.

A Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központ címe: 9028, Győr, Külső Fehérvári út 1.