Gyorshajtót fogott a rendőrség - fotóval

A megengedett legnagyobb sebesség közel kétszeresével száguldott Kecskemét felé egy sportautó, mikor a rendőrség lefotózta.
Szász Péter, 2019. február 5. kedd, 09:31
Fotó: Police.hu

A renitens autóst február 3-án 13:34-kor fotózták le, amint a megengedett 90 kilométer per óra helyett 178-al ment - írják.

A sofőrt megállították "a megkülönböztető jelzéssel szerelt, civil jellegű szolgálati gépkocsival a rendőrök". A 45 éves autóvezető 130 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 büntetőpontot kapott.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2019.02.05 10:39

Az jutott eszembe, hogy ilyen büntetések mellet még meg is éri gyorsan hajtani.
Ha például el akarom adni a kocsit, akkor kicsit megzavarom, megyek vele mondjuk 200-210-el az M7-en az egyik Véda-nál. Megy annyival... :-)
Megkapom a fotót, jól megbüntetnek 150 ezer forintra, de lehet, hogy még annyira sem.
Mellékelem a friss fotót a kocsi eladási hirdetéséhez... 250-300 ezer forinttal drágábban eladom! :-)
A szilencium pár hónapjáig meg óvatosan és szabályosan közlekedek és Waze-t használok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.02.05 10:29

Aki annyit költ egy autóra, mint ez a fószer, az nem azért veszi, hogy 90-el menjen.
Aki annyit költ egy autóra, mint ez a fószer, annak a 130 ezer forint annyi, mint Neked pár ezer forint.

Az ilyen autós felé van bennem némi előítélet, hogy nem a szabály- és törvénytisztelet a meghatározó tulajdonsága. Azaz vagy jár ezzel a kocsival, vagy ha óvatosabb, egy másikkal jogosítvány nélkül mondjuk az eltiltás 6-12 hónapjára, vagy elegánsabban sofőrt bérel vagy tart.
A vonatkozó törvényt kissé átalakítanám...
Miért nem lehet ilyenkor kivonni a forgalomból a gépjárművet? Nyilván a tulajdonjog az szent és sérthetetlen, ráadásul szinte biztosan valamilyen cégnéven van. Annak viszont talán lenne jogi megoldása, hogy az elkövetés tárgyát bűnügyi zárlat alá vegyék (az ilyen mértékű sebességtúllépés azért már ne legyen szabálysértés, ahogy a nagyobb mértékű ittas vezetés sem!). A zárlat ideje egyezzen meg a szabálysértést elkövető személyre kirótt vezetési eltiltással. Ami 2-5 év is lehet.
Ahogy ismerem az ilyen autó=farok embereket, ez a létező legfájdalmasabb büntetés lenne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html