Gyorsult a magyar gazdaság

Az első negyedéves lehangoló 0,9 százalékos gazdasági növekedés után a második negyedben 2,6 százalékra emelkedett a növekedés üteme - így az első félévet 1,7 százalékra hozta a magyar gazdaság.
Napi.hu, 2016. augusztus 12. péntek, 09:07
Fotó: Reuters

Magyarország bruttó hazai terméke 2016 II. negyedévében 2,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedéshez a legnagyobb mértékben a piaci szolgáltatások, valamint az ipar és a mezőgazdaság járultak hozzá. Az építőipar teljesítménye ugyanakkor továbbra is mérsékelte a növekedést - közölte a KSH. 

2016 II. negyedévében - a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint - az előző negyedévhez viszonyítva 1,1 százalékkal bővült a bruttó hazai termék volumene.

A közölt második negyedéves adatok némileg meghaladják az elemzői várakozásokat, amelyek 2 százalék fölötti növekedésről szóltak.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.08.12 10:33

@papagaga: Mantrázd csak a hülyeséget, ostoba bolsi. :P
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

papagaga, 2016.08.12 09:40

az első félévben 15%-al csokkent a devizatartalek.......NINCS ITT SEMMI GAZDASAGI NOVEKEDES CSAK PAAKOLJAK A PENZT JOBROL BARRA ........KOZBEN LENYULJAK A FELET.........TEGNAPI 1000 MILLIARDOS LAKKOSAGI ALAMKORVENY HIEK IS ORIASI HAZUGSAGOK...........HA IGAZ LENNE MEGIRNAK AZT IS HOGY HONNAN LENNE ERRE PENZE A LAKOSSAGNAK.......??????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html