A téli időszakban előfordul, hogy nem figyelünk eléggé figyelmet a kiegyensúlyozott táplálkozásra, ezért a szervezetünk vitaminigénye növekedhet. A tavaszi fáradtságot gyakran az okozza,hogy télen jelentősen lecsökken testünkben a C- és D vitaminszintje.

A friss gyümölcsökkel, valamint az azokból készülő smoothie-kkal viszont fokozni lehet a vitaminbevitelt, a boltokban pedig egy sor erre  alkalmas gyümölcs kapható - derül ki a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldalról.

Árak, boltok, gyümölcsök

Sárga smoothie készülhet például banánból, mangóból, narancsból, de akár ananász is mehet bele. A banán a Pennyben és a Lidlben is 299 forint kilónként, utóbbiban a mangó darabjáért 329 forintot kérnek.

A narancsárak eltérőek: az Auchanban 199 forint 1 kiló, ezzel szemben a Tescóban 269 forint. Az Aldiban 399 forint a kilós ár, igaz, a boltlánc prémium minőséget ígér cserébe. Az ananászárak is eltérőek: a Tesco 349 forintért adja kilóját, míg a Lidl 579 forintot kér darabjáért.

A piros smoothie lehet például almából vagy eperből. Utóbbit az Auchan és a Penny azonos áron adja: 250 gramm 329 forint.

Olcsóbb almák jöttek

Az alma kilója a Lidlben 189 forint, a Sparban pedig 249 forintot kell fizetni, az Auchanban 299 forint az egyik almafajta.

Az almakedvelők számára jó hír, hogy az Agrárgazdasági Kutató Intézet elemzése szerint a Budapesti Nagybani Piacon három almafajta ára is csökkent a tavalyihoz képest. Az Idared február elején kilónként 160 forintba került, a Jonagold és a Jonagored egyaránt 173 forintba, ez pedig 19 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. Amennyiben ezt a nagykereskedelmi áresést a kereskedők beépítik az árakba, a vásárlók is olcsóbban juthatnak az almához.