Gyurcsány: az egészségügyről folytatott vita nem vezet sehova

Újabb fordulót tartanak a koalíciós pártok az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról ma este - jelentette az MTI.
NAPI Online, 2007. szeptember 24. hétfő, 08:05
Fotó:

A korábbi nyilatkozatok szerint az SZDSZ ahhoz ragaszkodik, hogy legyen verseny a biztosítók között, a biztosítási egységek már működő rendszerhez igazodjanak, és a magánbiztosítóknak megérje befektetni. Az MSZP álláspontja szerint legyenek területileg egybefüggő régiók, amelyekben egy pénztár tevékenykedik, és ez fogadhatna biztosítottakat a területén kívülről is. A szocialisták javasolják az ellátási kapacitásokhoz igazodó területi egységek meghatározását, továbbá, hogy ezen területek a hatékonyabb működtetés érdekében azonos lakosságszámmal rendelkezzenek.


Az egy héttel ezelőtti tanácskozás után Horváth Ágnes liberális egészségügyi miniszter az újságíróknak szűkszavúan annyit mondott: bizonyos kérdésekben sikerült előrelépniük, de még folytatni kell a tárgyalásokat.

Gyurcsány Ferenc minisztelnök szombaton az MSZP választmányi ülésén felszólalva azt mondta: az egészségügyi reform lezárásáról szeptember végéig meg kell állapodni, az egészségügyről folytatott vita nem vezet sehova, ezt be kell fejezni. Szeptember végéig meg kell állapodni az egészségügyi biztosítási rendszerről, október közepére pedig be kell terjeszteni az Országgyűlésnek az erről szóló törvényjavaslatot - szögezte le a szocialista pártelnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK