BUX
37859

Gyurcsány: bűnözők robbantásra készülnek a választási nagygyűlésen

A magyar titkosszolgálatot egy másik uniós állam titkosszolgálata figyelmeztette.

NAPI Online, 2006. március 28. kedd, 13:12

Külföldi bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet destabilizálása érdekében robbantásokkal kívánják megzavarni a hétvégére tervezett választási nagygyűléseket - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján.
A kormányfő az MTI tudósítása szerint elmondta: az információ megbízható, ellenőrzött forrásból származik. "A megküldött jelentés szerint a merényletek végrehajtásával összefüggésbe hozható bűnözői kör egy jól ismert, a szervezett bűnözés világához tartozó csoportnak a tagjai, a szóban forgó három természetes személyt, magánszemélyt az elküldött jelentés név szerint beazonosíthatóan tartalmazza" - közölte Gyurcsány, hozzátéve: az ügyben konzultált a nemzetbiztonsági kabinettel.
A szolgálatok minden szükséges intézkedést megtesznek, és biztosítani fogják az ország nyugalmát - mondta a nemzetbiztonsági kabinet vezetője. Juhász Ferenc jelezte, a nemzetbiztonsági kabinet formális ülést nem tart, de a testület a délelőtt folyamán konzultált a miniszterelnökkel. Az MSZP szóvivője, Nyakó István az ügy kapcsán közölte: a párt megtartja szombatra tervezett budapesti nagygyűlését.