Gyurcsány és Kóka is elbukhat?

Állítólag négy forgatókönyvvel számolnak a koalíciós politikusok az egészségügyi törvény vitája során, ebből kettőbe Kóka János, egybe Gyurcsány Ferenc is belebukhat.
NAPI Online, 2007. november 16. péntek, 09:38
Fotó:

Négy végkifejlete lehet a pénztártörvényről folyó koalíciós vitának - írja a Világgazdaság szocialista és liberális politikusokra hivatkozva.

Az első szerint megegyeznek a felek, ám ez a szocialisták szerint egyet jelent azzal, hogy partnerük enged a biztosítók befolyását a menedzsementjogokkal garantálni akaró álláspontjából.
A második változat szerint nem tudnak megegyezni, és inkább visszavonják a törvényjavaslatot, majd januárban másikat nyújtanak be. Ez megint csak az MSZP álláspontját tükrözné, de az SZDSZ-nek lenne ideje esetleg tárcacserét kérni.
A harmadik szintén azzal számol, hogy nincs megegyezés, de eszerint ez az SZDSZ kilépéséhez vezetne a koalícióból. Ekkor az MSZP kisebbségben kormányozna Gyurcsány Ferenc vezetésével.
Mivel a kormányfő ezt nem tartja jó megoldásnak, ezért vannak, akik elképzelhetőnek tartják - ez a negyedik forgatókönyv -, hogy más venné át a kormány irányítását.
Az első és a második esetben Kóka Jánosnak valószínűleg távoznia kellene a liberális párt éléről.

Az eredeti törvényhozási menetrend szerint december 10-én szavazna az Országgyűlés az új egészségügyi törvényről és 17-én lenne a végszavazás. Mint a lehetőségekből látszik, lehet, hogy elhalasztják a jelenlegi parlamenti ciklus legfontosabbnak tartott törvényének elfogadását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gyulabá, 2007.11.16 14:08

Itt van ez a kirabolt, megnyomorított nép és ahelyett, hogy "Gyurcsány hatalmi trónjáról" letaszításával foglalatoskodna, mert "ez az állapot már tűrhetetlen", - mondá a vezér - helyette 99.000 Ft-os akciós tv-ért tiporja egymást , és még utazik is érte! Meg egyébként teljesen mindegy, venni kéne valamit, ha már nem fizettük be az adót. Vagy maradt még a földalapú támogatásból, a John Deere meg a Mitsubishi Pajeron felül. A kitaszított kissebbség meg szegény órákat vonatozott egy jó tetkó reményében. A "csodát" körülvevő kupleráj ellenére. Mennyien lettek volna, ha az olvasni tudók is oda gyűlnek? Azért ez a Sir Alex Fergusson nem egy "hülyegyerek" sejt valamit a lehetőségekről. "Átgázolva szemétbányán, dögkúton és ázottkutya-szagú tömegen, bejutottunk a Világegyetem legnagyobb bevásárlóközpontjába, hogy elmesélhessük Önnek, milyen is az Aréna Pláza." A láttatásban segítőnk Szily László és etele
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

katus46, 2007.11.16 09:58

Szerintem nem fogjuk megélni. Csak nyugtasság a népet. 2010 -ig
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html