Gyurcsány falutúrára indul

Erős vidék nélkül nincs erős Magyarország - ez a mottója annak a mintegy egyhetes körútnak, amely során Gyurcsány Ferenc miniszterelnök falvakat, kisvárosokat keres fel - írja a Népszava.
NAPI Online, 2007. november 3. szombat, 10:55
Fotó:

A lap úgy értesült kormányzati forrásokból, hogy a miniszterelnök kedden kezdi meg "falutúráját". A több mint tíz települést érintő, mintegy kéttucat programot felölelő falulátogatásra nem a településektől érkező megkeresés nyomán került sor, a túra ötletét információink szerint a miniszterelnök vetette fel.

Az út célja kettős; a kormányfő a találkozók során elsősorban arra szeretné bíztatni a vidéken élőket, hogy a helyi közösségek fogjanak össze és pályázzanak a vidékfejlesztésre most megnyílt uniós fejlesztési forrásokra. Gyurcsány Ferenc emellett - ahogy korábbi nagyobb körútja során is - szeretne közvetlen kapcsolatokat kiépíteni a vidéki kisvállakozások vezetőivel, a helyi értelmiségiekkel valamint egyéni gazdálkodókkal.

Ehhez igazították a kormányfő programjait is, amelyek elsősorban a helyi közösségeknek szólnak és nem a nagy nyilvánosságnak. Bár az út egyes állomásait és a programokat még egyeztetik, a miniszterelnök várhatóan ellátogat a Dél-Alföldi és az Észak-Alföldi régió számos településére, így a Hortobágyra Szentesre, Szarvasra, Bajára, Bakonszegre, Hajdúszoboszlóra, de a Kaposvár mellett Szennára is.

HOZZÁSZÓLÁSOK