BUX

Gyurcsány ismét a gyengébb forint mellett érvelt

A miniszterelnök az Állami Foglalkoztatási Szolgálat mai konferenciáján a foglalkoztatás prioritásairól beszélt, ám érvelt az alacsonyabb kamatok és a gyengébb forint mellett is.

Bodolóczki Linda, 2005. január 24. hétfő, 12:56

Ahhoz, hogy a magyar foglalkoztatás mennyiségileg és minőségileg is fejlődjön, országos fejlesztési programra van szükség, illetve ágazati és területi prioritásokra - mondta hétfőn Gyurcsány Ferenc. A kormány tavasszal tesz javaslatot arra, hogy melyik ágazatokra kell különös figyelmet fordítani. A versenyképesség függ az adópolitikától és a társadalombiztosítási rendszertől is, így ezeken a területeken olyan jelentős változtatásokat kell eszközölni, melyek hatással lesznek az adózók magatartására, ám nem csökkentik a költségvetés bevételi oldalát. A vállalkozások támogatási rendszerét le kell tisztázni, de a foglalkoztatást segítik elő a 2005. január elsejétől bevezetett támogatások is

Mivel a nemzeti jövedelem nagy része a külkereskedelemben realizálódik, ezért alacsony kamatokra van szükség és olcsóbb forintra - tette hozzá a miniszterelnök.