Gyurcsány: nem kell új költségvetés, de...

A kormány átfogó intézkedéscsomagot készít, a miniszterelnök szerint sok tekintetben modellváltásra van szükség. A büdzsét több ponton is módosítják.
NAPI Online, 2009. január 25. vasárnap, 16:58
Fotó:

A kormány a rendkívüli parlamenti ülést követő másfél hónapban elkészíti és benyújtja az Országgyűlésnek a legfontosabb, legsürgetőbb törvényjavaslatokat annak érdekében, hogy az átalakítások jelentős része július 1-jével hatályba léphessen - közölte a miniszterelnök, miután a gazdasági és a civil szféra képviselőivel konzultált vasárnap. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a kormány átfogó adó-, közteherviselési, foglalkoztatási és szociális intézkedéscsomagot készít.

Az MTI kérdésre elmondta, nincs szükség új költségvetésre, de a jelenlegit több ponton módosítják, és a kormány saját hatáskörben hoz olyan intézkedéseket is, amelyek elősegítik, hogy a büdzsé az egyensúlyi pályán maradjon.


A kormányfő elmondta: politikailag akkor hiteles, amit tesznek, ha a változások jelentős része ebben a kormányzati ciklusban elkezdődik. Lesznek olyan intézkedések is, amelyek szeptember 1-től, és olyanok is, amelyek a jövő év elejétől lépnek életbe - közölte.

Nem kevesebbre, hanem többre van szükség, mint reformokra, sok tekintetben modellváltásra: egy új, nemzeti, társadalmi és gazdasági stratégiára - fogalmazott a kormányfő.

HOZZÁSZÓLÁSOK