Gyurcsány: nem vagyok messiás!

Nem messiás, csak olyan pasi mint mindenki más, állítja Gyurcsány Ferenc kormányfő, az Origonak adott interjújában. Szerinte a reformfolyamatok jól haladnak, újakra nincs szükség, elég lesz végigvinni azokat, amiket már elkezdtek.
NAPI Online, 2007. november 26. hétfő, 11:01
Fotó:

Gyurcsány elégedett a reformok menetével, és elmondása szerint ugyan törekszenek a reformok szükségességének és ésszerűségének kommunikációjára, de személy szerint jobban örül annak, ha egy már megvalósított lépést a későbbiekben a lakosság jónak minősít. Itt Várda esetét hozza fel, ahol a mobil posta bevezetése korábban ellenérzéseket szült, de jelen pillanatban mindenki jó lépésnek tartja, hogy megszüntették a postát.

A kormányfő hasonlóképpen vélekedik az egészségügyi reformról is, amit nyilván nehezebb kérdés, mint egy kisvárosi postahivatal bezárása, de szerinte jól halad, akárcsak a 2008 január végéig előterjesztendő adóreform kérdése is.

A szocialista párt népszerűségvesztéséről szólva a kormányfő-pártelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy most a legfontosabb a polgári modernizációt kell véghezvinni, más út nincs. Nem akar abba a hibába esni mint a Fidesz, amelyik az 1998-ban elkezdett polgári átalakulást 2000-ben népszerűségvesztés miatt leállította.

Gyurcsány összességében nem tudott meggyőzően elszámolni a reformfolyamatok menetével, az interjút készítő újságíró többször sarokba szorította a kormányfőt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

thurvj97, 2007.11.26 13:59

Ez az Feró! Nehogy elhidd nekik, mert azt szeretnék,hogy mezítláb kelj át a Dunán. Aztán röhögnének, ha elmerülsz!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html