Ha epret szeretne, akkor készítheti a kosarát!

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra, az elmúlt időszak napsütéses időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható - mondta Fedlman Zsolt, az agrártárca államtitkára.
Csernátony Csaba, 2020. május 30. szombat, 13:37
Fotó: Getty Images

Magyarországon több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó termel epret Magyarországon. Összesen 700-800 hektáron, 6000-8000 tonna földiepret termelnek évente, ennek 90 százalékát belföldön értékesítik.

Feldman Zsolt a magyar epret népszerűsítő budapesti rendezvényen az MTI beszámolója szerint azt is elmondta: a magyar földieper jó minőségű, friss és ízletes. A több ezer kilométerről Magyarországra érkező epreket gyakran még zölden szedik le, a leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2020.05.30 18:44

"A több ezer kilométerről Magyarországra érkező epreket gyakran még zölden szedik le, a leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem."
Mások is tudnak epret termelni jobbat mint ami Magyarországon terem. Jellemző, hogy nem tudok egyetlen magyar eperfajtáról sem. akkor miről beszélünk?
2500 ft-ért nem veszek magyar epret, rohadjon a gazdájára.
Van eprünk bőven, mert szinte rákényszerítik az embert a termelésre ilyen árakkal.
A magyar ember eperben is "übermench"! Ezért a magyarnak nem kell másoktól tanulni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Magenta, 2020.05.30 16:10

"....az elmúlt időszak napsütéses időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható...."
Érdekelne, hol is volt annyi napsütés? Felénk és még egy csomó más helyen, pont azóta esik szinte folyton az eső, amióta érnie kellene az epernek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html