Előfordul, hogy a használt autókkal kereskedő cégek egy félig már kitöltött adásvételi szerződéssel várják a vevőket. Megbízást vagy meghatalmazást azonban nem feltétlenül tudnak felmutatni, ráadásul az aláírás már előzékenyen megelőlegező eladó gyakran külföldi.

A probléma akkor válik igazán komollyá, amikor kiderül, az ilyesmi sajnos meglehetősen gyakori a használt autók piacán , hogy a járműnek számos súlyos hibája, hiányossága van, amit nem, vagy csak a vételárat meghaladó ráfordítással lehetne orvosolni. Ilyenkor a pórul járt vevő hiába követeli kárainak megtérítését a kereskedőtől, hiszen papíron nem vele kötött szerződést - figyelmezteti a leendő vásárlókat a DAS Jogvédelmi Biztosító szakértője, dr. Heinrich Renáta. 

A szakember azt tanácsolja, ha valaki autókereskedőtől vesz használt autót, az aláírás előtt győződjön meg róla, hogy a cég háttere tisztázott! Ha az eladó részéről már aláírt dokumentumot tesznek a vevő elé, fogjon gyanúst és kérje el az értékesítésre vonatkozó megbízást vagy egyéb szerződést.

A használt autó vásárlás tervezőknek még több hasznos tanácsot olvashatnak a Totalcar közelmúltban megjelent cikkében, amely itt érhető el.