Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hivatalosan már csak egyetlen embert keresnek a dunai hajóbaleset áldozatai közül. A május 29-i szerencsétlenség után a koreai állampolgárt a Duna teljes magyarországi és szerbiai részén keresik, sőt, újabb koreai egységek érkeznek Budapestre, hogy segítsék az akciót. Családja - legalábbis a Blikk értesülései szerint - még mindig Magyarországon várják, hogy szerettük teste előkerüljön, mivel kulturális okokból addig nem tudják befejezni a gyászt, amíg meg nem győződtek róla, hogy már meghalt.

Viszont az ATV-nek nyilatkozó Mágori Krisztina igazságügyi orvosszakértő szerint a családtagok már nem sokat tehetnek szerettük azonosításáért. "A test egyben van, de már olyan előrehaladottak lehetnek a bomlási folyamatok, hogy felismerni arcról, esetleg testalkatról is már nem lehet" - nyilatkozta a szakember.

Szerinte ilyenkor már a szakértő is csak annyit tud megállapítani, hogy férfi esetleg női holttestről van-e szó, valamint arról tud nyilatkozni, hogy felnőtt-e az áldozat.

"Ilyen nagy általánosságban nem lehet megmondani, hogy ez x-y volt, kell valamiféle feltételezés, és mindig azzal a feltételezéssel összevetve lehet nyilatkozni, hogy na ez lehetett ez, lehetett az" - magyarázta.

A tragédiát a fedélzeten utazó 35 emberből (kétfős magyar személyzet, 33 dél-koreai turista)  hét távol-keleti turista élte túl. Hét honfitársuk holttestét egy órán belül kiemelték a vízből.