Hableány-baleset: újabb áldozatot találhattak

Harminc kilométerre a baleset helyszínétől, a Csepel-szigetnél találhatták meg a május 29-i baleset egy újabb áldozatát - állítja a dél-koreai sajtó, valamint hasonlóról értesült a 168óra is.
Szabó Dániel, 2019. június 23. vasárnap, 12:30
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Szombaton éjjel 10:08-kor egy helyi horgász találhatta meg a május 29 elsüllyedt Hableány hajó egy újabb dél-koreai áldozatát 30 kilométerre a baleset helyszínétől - írja a South Korea Herald a koreai speciális mentőcsapat egyik tagjára hivatkozva. Állítják, az áldozat azonosítása jelenleg is tart.

Hasonlóról értesült a 168 óra is egy másik forrásból, amely egyelőre még nem kapott megerősítést az Országos Rendőr-főkapitányságtól, akikhez kérdéssel fordultak.

A hajó - mint az ismert - összeütközött a Viking Sigyn nevű szállodahajóval a Margit-híd alatt néhány tízméterre. A Hableány sétahajó másodpercek alatt elsüllyedt, összesen 35-en voltak a fedélzetén. Csak hét embert tudtak kimenteni, a hajón utazó dél-koreai turisták és a két fős magyar személyzet többi tagja nem élte túl. Egyelőre hivatalosan három embert keresnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kakambuki, 2019.06.23 15:20

Mostantól már csak kettőt!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html