Százmilliós kártérítést kaphatnak a Hableány magyar áldozatainak hozzátartozói

Akár százmillió forintos összeget is fizethet a Hableányt üzemeltető cég a dunai hajóbalesetben elhunyt két magyar munkavállaló hozzátartozóinak - tudta meg a 168 Óra.
Szász Péter, 2019. november 7. csütörtök, 16:50
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A Viking Sigyn szállodahajó által mindössze hét másodperc alatt elsüllyesztett sétahajó kétfős személyzete egyértelműen munkahelyi balesetet szenvedett, ebben a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. sértetti képviselői is egyetértenek - olvasható a portálon.

Magyar György, aki Pethő György - az elhunyt matróz - családjának jogi képviselője a 168 Órának azt mondta, hogy kapcsolatba lépett a Panoráma Deck Kft.-vel is. "Egyértelmű, hogy munkahelyi balesetről van szó, ezért a munkáltatónak vagy a biztosítónak kellene fizetnie kártérítést. A munkáltató cég azonban mintha húzná az időt, és a svájci székhelyű Viking River Cruises AG nevű vállalatra mutogatnak. Szeretnénk, ha végre elkezdődhetnének a peren kívüli tárgyalások, de ha ez nem történik meg, akkor perelni fogunk".

A Viking szállodahajót üzemeltető svájci vállalkozás cégcsoportjába tartozó Viking Hungary Kft.-t is megkeresték, de részükről semmiféle együttérzést nem tapasztaltak, teljesen elzárkóztak az együttműködéstől és az érdekeltek közötti közvetítéstől - tette hozzá.

Nem vitatják, hogy munkahelyi baleset

A kártérítést természetesen szeretnék kifizetni, ráadásul a szokásosnál nagyobb, akár százmilliós összeget - ezt már Sógor Zsolt, a Hableány tulajdonosát, a Panoráma Deck Kft.-t képviselő ügyvéd mondta a lapnak.

A cég jelenlegi anyagi helyzete azonban érthetően nem a legjobb, de egy bizonyos összeget már elküldtek az elhunytak családjának. Az összeget aztán majd áthárítják a Sigyn üzemeltetőjére. Azt mi sem vitatjuk, hogy munkahelyi baleset történt, ez egyértelmű - mondta az ügyvéd.

A Panoráma Deck Kft. kárigénye nagyságrendekkel nagyobb, mintegy másfél-kétmilliárd forint a Viking River Cruisesszel szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK