Hableány-baleset: apróhirdetést adott fel a Koreai Köztarsaság

A Népszavában feladott apróhirdetésben keresi a dél-koreai nagykövetség a Hableány hajókatasztrófa utolsó áldozatát - szúrta ki a 24.hu.
Szász Péter, 2020. február 24. hétfő, 10:43
Fotó: MTI Fotó / Lakatos Péter

Már tavaly szeptemberben egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a család annak, aki segít megtalálni azt a 40 év körüli dél-koreai nőt, aki tavaly, a sétahajó elsüllyedésekor tűnt el. Az áldozat a baleset idején kék kabátot, fekete nadrágot és fehér sportcipőt viselt - olvasható a portálon.

Korábban Magyar György, a Hablány matrózának családját képviselő ügyvéd a Napi.hu-nak azt mondta, hogy a jelenleg "utolsó áldozatként" emlegetett 41 éves, dél-koreai nő, akit még keresnek a hatóságok, valójában az első áldozat lehetett, aki vagy a Viking Sigyn vagy az őt követő Viking Idun alá kerülhetett közvetlenül a baleset után. Ha pedig így van, akkor igen kevés esély van arra, hogy a holttest keresése eredményes lesz.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg.

Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK