Hableány-katasztrófa: friss híreket közölt a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Csepelről az újpesti kikötőbe szállíttatja a két hete elsüllyedt és kedden kiemelt hajót.
Domokos László, 2019. június 13. csütörtök, 16:06
Fotó: MTI Fotó / Lakatos Péter

A dunai hajóbalesetben május 29-én elsüllyedt Hableány hajót június 11-én kiemelték és még aznap délután egy csepeli kikötőbe szállították, ahol Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei az ügyészséggel, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusaival, valamint a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve, műszaki, illetve igazságügyi, hajózási nautikai szakértő bevonásával a hajón szemlét hajtottak végre - olvasható a police.hu-n.

A rendőrség részéről a szemlén négy szakterület - bűnügyi technika, közlekedésrendészet, dunai vízirendészet és bűnügyi nyomozó - 23 rendőre két napon át 26 órában vett részt. A legmodernebbnek számító, úgynevezett 3D-s szemlén a rendőrök összesen 34 gigabájtnyi (GB) videófelvételt, 9 GB fényképfelvételt készítettek és rögzítették a hajón lévő sérüléseket, elváltozásokat. A személyi és tárgyi bizonyítékok teljes körű beszerzése, valamint a tényállás tisztázása érdekében lefoglalták a Hableány kommunikációs és adatrögzítő eszközeit.

A 26 órás szemle során a helyszínen lévő 20 fős katasztrófavédelmi egység összesen 5 köbméter gázolajos vizet, 2 köbméter tiszta gázolajat, valamint 7 köbméter gázolajjal szennyezett homokot, iszapot és egyéb veszélyes anyagot távolított el a hajóból.

A szemle során a hajóban újabb holttestet a rendőrök nem találtak, a kutatásban résztvevők továbbra is megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel megerősítve folytatják a keresést.

A BRFK a Hableányt lefoglalta és a csepeli kikötőből az újpesti kikötőbe átszállíttatja, ahol azt folyamatosan őrzi - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Katalin Kormos, 2019.06.13 18:35

Vajon mi van Újpesten, ami Csepelen nem volt meg?
Miért kell le fell sétahajókáztatni a sétahajót Budapesten keresztül, le meg fel?
Vagy talán a kísérteteknek is jár az, ami az élőknek járt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Janulusz, 2019.06.13 16:50

A vikinget meg elengedte a szupercsapat vezére. Az olasz Cosa Nostra klánt meg eszi a sárga irigység, hogy ők nem tudnak beépülni az államba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html